• Plavecký výcvik 2022/2023

          • Plavecký výcvik

            Od 7. do 11. novembra 2022 sa naši šiestaci ako každoročne zúčastnili na základnom plaveckom výcviku tentokrát v Medzilaborciach. Krytú wellness plaváreň pri hoteli TYPTON navštevovalo 19 žiakov  spolu so svojimi inštruktormi PaedDr. Štefankovou S.,  PaedDr. Višňovskou J., Mgr. Savkom A., Mgr. Kundratom S., Mgr. Gajdošom P. a vedúcim kurzu Mgr. Dembickým V.. Žiaci sa počas celého týždňa učili plávať plaveckými spôsobmi: kraul, prsia a znak. Taktiež sa naučili štartový skok, obrátky, ponáranie sa a hry vo vode, ktoré im pomohli zorientovať sa vo vode. V posledný deň plavcov čakali preteky, na ktoré sa pripravovali počas celého týždňa. Žiaci si vybrali svoj plavecký spôsob, ktorým plávali na čas a vzdialenosť dvadsaťpäť  metrov. Každý žiak po absolvovaní plaveckého výcviku dostal mokré vysvedčenie za svoj plavecký výkon.

             

            V Medzilaborciach  11.11.2022                                                           Mgr. Dembický Vladimír

          • Oznam

          • Školská jedáleň pri Základnej škole ,Duchnovičova 480/29,
            Medzilaborce

            OZNAM

            Stravné je možné uhradiť bezhotovostným prevodom alebo priamym vkladom na účet:

            SK 54 0200 0000 0041 8165 3358

            Výška stravného:
            1.-4.ročník 1,15€ /1 obed/
            5.-9.ročník 1,23€ / 1 obed/

            Výška mesačnej zálohovej platby za odobratú stravu:
            1.-4.ročník 23,€ /20 x 1,15 €/
            5.-9.ročník 24,60 € / 20 x 1,23 €/

            Výška poplatku za režijné náklady: - 4,€ / platí sa v hotovosti u vedúcej ŠJ /
            Stravné a režijný poplatok je nutné uhradiť do 15. dňa v mesiaci

            Odhlasovanie z obedov:
            Osobne u vedúcej ŠJ
            Telefonicky na čísle: 0908 375 090, 0915 954 409

            Magdaléna Gramatová
            vedúca ŠJ

          • Jeseň života

          • Babička ma naučila variť si čaj s medom.
            Opravovať, čo kde treba, to zas robím s dedom.
            Moji starkí šikovní sú a všeličo vedia.
            Aj keď dačo vyparatím, našim nepovedia.
            Sú to verní kamaráti, často u nich bývam.
            Raz im všetko s láskou vrátim,
            v srdiečku ich skrývam.

            Jeseň je nádherným obdobím, kedy stromy ohromujú farbami a príroda v plnej kráse ukazuje svoje umelecké diela. Takýmto krásnym umeleckým dielom je aj človek v jeseni života. 
            V stredu  16.11 2022 sme so starými rodičmi našich žiakov  strávili slávnostné popoludnie. Slávnostnú akadémiu pod názvom Jeseň života otvoril svojím príhovorom pán riaditeľ  a následne sa predstavili žiaci našej školy , ktorí pod vedením svojich učiteliek pripravili kultúrny program plný  lásky , radosti a zábavy. 
            Nechýbali krásne básne, piesne  a na záver vďaka našim kuchárkam aj chutné malé občerstvenie. 
            Týmto programom sme sa chceli starým rodičom poďakovať za ich lásku a opateru a veríme , že si z tohto stretnutia odniesli  len tie najkrajšie spomienky.

          • Návšteva DJZ v Prešove

          • Návšteva DJZ v Prešove

            8. novembra naši ôsmaci a deviataci prežili výnimočný deň spojený s umeleckým zážitkom. V priestoroch nového divadla na veľkej scéne si vychutnali  bláznivú komédiu pod názvom Zbabraná hra, pôvodne detektívka Vražda na Havershamskom panstve. Žiaci boli unesení hereckými výkonmi a celkovým dojmom, ktorý bol mierne šokujúci a spĺňal znaky moderného divadla. Zaujala ich interakcia s divákom a prekvapivé momenty sprevádzajúce celé predstavenie. Samozrejme nechýbalo ani nákupné centrum, kde si žiaci urobili dodatočnú radosť malými nákupmi v tomto predvianočnom období.

            Mgr. Renáta Ondrášiková

             

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Úspešná žiačka

            10. októbra sme sa zúčastnili okresného kola olympiády zo SJL v CVČ Dúha v Humennom. Súťaž pozostávala z riešenia vedomostného testu, druhú časť tvorila slohová časť – transformácia textu, konkrétne balady na rozprávku, a tretia časť bola tvorba  a prednes slávnostného prejavu. Samozrejme, všetko v istých časových limitoch, ktoré bolo potrebné dodržať. Naša deviatačka Ivana Čerevková sa v celkovej výsledkovej listine umiestnila na 3. mieste a za okres Medzilaborce získala 1. miesto, a tak postupuje do krajského kola. Prajeme jej veľa úspechov!

            Mgr. Renáta Ondrášiková

          • Strieborný október

          • Starnutie je zákonitý jav, ktorému podliehajú všetky živé organizmy, teda aj my, ľudia. Je to nezvratný a postupný proces v našom živote. Človek sa učí celý život a najlepším učiteľom sú jeho najbližší, rodina, rodičia či starí rodičia. Október je už tradične Mesiacom úcty k starším. Pri tejto príležitosti  žiaci  hudobno-dramatického krúžku v našej škole pripravili pre  starých rodičov v domovoch služieb kultúrny program, ktorým sa poďakovali za ich lásku, skúsenosti, ale aj vzácne spomienky. Seniori sa nám odmenili nielen potleskom, ale aj tým, že si spolu s nami zaspievali.

                                                                                                        Mgr. Anna Meľuchová

          • Chemická show

          •      27. októbra, t. j. vo štvrtok,  sa naši žiaci mohli zahĺbiť do tajov chémie pri sledovaní „Veľkej chemickej show" – predvádzania rôznych chemických reakcií sprevádzaných úžasnými vizuálnymi efektmi. Jej realizátorom bola skupina nadšencov vedy pod názvom Škola hrou, ktorá svoje poznatky a skúsenosti odovzdáva mladým interaktívnou formou.

                Žiakom bola prezentovaná chémia prostredníctvom hry a zábavy, nakoľko vieme, že to nie je veľmi obľúbený predmet. Po vzhliadnutí programu zistili, že chémia nemusí byť len nudná, a je dobré k jej štúdiu pristupovať zodpovednejšie. Zistili, že len po poznaní chemických látok a ich vlastností je možné si vyskúšať rôzne experimenty. Samozrejme žiaci sa mohli aktívne do pokusov aj zapojiť. Počas hodinovej show mali možnosť vidieť  napr.  horiace bubliny, výrobu  slizu, neviditeľné guličky, roztok chameleón,  roztok deň a noc.  

               Žiaci si overili svoje vedomosti v praxi a odchádzali nielen bohatší o skúsenosť, ale aj plní dojmov zo zaujímavého stretnutia.

             

                                                                                                                   RNDr. Lucia Masiová

      • Navigácia

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 057 7321878
        • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje