• Školský výlet

          • Školský výlet - Pieniny

            10. júna 2022 sa žiaci 5. – 9. ročníka zúčastnili zážitkového a nezabudnuteľného výletu v Pieninách,  v Červenom Kláštore a v Bardejovských Kúpeľoch. V Červenom Kláštore sme sa na chvíľu preniesli do čias, kedy kláštor obývali mnísi a spoznali sme tak bližšie život mnícha Cypriána. V prístavisku Majere sme nastúpili na drevené plte. Jedenásť kilometrov dlhý splav po Dunajci Pieninským kaňonom pod Troma korunkami, Sokolicou a siedmimi mníchmi sme splavili až do obce Lesnica.  Tam nás čakal chutný obed v chate Pieniny. Podľa slov žiakov to bolo „peckové a srandovné“. Aj oni si mohli skúsiť riadenie pltí pod dozorom skúsených pltníkov. Po zážitkovej plavbe sme sa ešte poprechádzali po Bardejovských Kúpeľoch, kde nikto nevynechal nákup tradičných bardejovských oplátok a zmrzliny. Náš výlet môžeme ohodnotiť piatimi hviezdičkami.        

            Natália Čahojová, 7.b

          • Plavecký výcvik

          • Plavecký výcvik

            V dňoch od 9. – 13. mája 2022 sa žiaci  6. – 7. ročníkov spolu s učiteľmi zúčastnili plaveckého výcviku na plavárni v Stropkove. Žiaci  sa spriatelili s vodou  a vyskúšali si rôzne plavecké spôsoby, ktoré im v budúcnosti pomôžu. Na konci týždňa sa uskutočnili plavecké preteky, kde každý zo žiakov ukázal svoje plavecké zručnosti získané za celý týždeň výcviku. No rovnako tak mali možnosť vyšantiť sa na tobogane  a po plávaní  sa príjemne osviežiť zaslúženou zmrzlinou. Cestu tam a späť nám vždy spríjemňovala hravá atmosféra, ktorá vydržala až do konca.  Celý týždeň sa niesol vo veselej nálade, vďaka ktorej tento krásny týždeň rýchlo utiekol. Žiaci i učitelia si tento plavecký výcvik veľmi užili a už sa tešia  na ďalšie školské dobrodružstvá. Plavecký výcvik pokračuje aj naďalej v Medzilaborciach so žiakmi ôsmych ročníkov v priestoroch Haškových kúpeľov.

                                                                                                                 Zuzana Veľasová, 7.b

          • Náměšť 2022

          • Regionálna olympiáda detí a mládeže v Náměšti nad Oslavou

            Dňa 26.-28. mája 2022 sa niektorí žiaci siedmeho ročníka  spoločne so žiakmi zo ZŠ na Komenského ulici v Medzilaborciach  zúčastnili na výlete  v Náměšti nad Oslavou v ČR. Konala sa tam  regionálna olympiáda detí a mládeže, ktorá sa uskutočňuje každé tri roky. Hneď ráno nás pred školou čakal autobus, aby nás bezpečne odviezol do Čiech. Po príchode nás hostitelia pekne privítali a obdarovali darčekmi. Ubytovaní sme boli v turistickej ubytovni v dedinke Jedov. Ubytovanie sa nám veľmi páčilo. V priestoroch areálu bolo aj ihrisko, kde sme trávili voľný čas. Hneď v piatok chlapci mali prvé zápasy vo futbale, z ktorého si doniesli zlaté medaily. V ten deň si aj Jakub Balberčák vystrieľal striebornú medailu. Poobede sme mali prehliadku centra mesta, ktoré sa nám veľmi páčilo. V sobotu hrali dievčatá prehadzovanú a chlapci florbal. Tentoraz  chlapci aj dievčatá vybojovali bronzové medaily. Z našich výsledkov sme sa tešili nielen my, ale aj naši učitelia. Poobede nás už čakal autobus, ktorý nás doviezol v neskorých večerných hodinách domov. Z tohto výletu si nesieme veľa zážitkov a spomienok a budeme naňho ešte dlho spomínať.  

                                                                                                                  Karin Anna Čičváková., 7.b

          • Beseda so spisovateľkou

          • 6. júna sme v našej škole privítali vzácnu návštevu, našu bývalú žiačku, Medzilaborčanku, spisovateľku, Andreu Rimovú. Toto milé stretnutie sa uskutočnilo v priestoroch školskej knižnice, v prostredí typickom pre prácu s knihou. Zúčastnili sa ho žiaci, učitelia i hostia, ktorí sa chceli osobne stretnúť s autorku dnes už 15 kníh. Andrea predstavila jednotlivé knihy, porozprávala, ako sa rodia, ako sa dostanú do života, prezentovala vskutku originálne krsty premietaním videí, a tak nám priblížila, ako svojim knihám vdychuje život. Pospomínala na školské časy v priestoroch našej základnej školy, porozprávala úsmevné príhody zo svojich detských čias. Motivovala žiakov k láske ku knihám, k čitateľskej gramotnosti, k štúdiu cudzích jazykov a  dodržiavaniu ľudských hodnôt. Jej rozprávanie iskrilo nápadmi, originalitou a vtipom,  čím opäť potvrdila, že má dar slova, talent, s ktorým sa človek musí narodiť.  Nechýbala ani autogramiáda, kytička kvetov, veľký potlesk či od dojatia slzička v oku.  Spoločne strávené popoludnie bolo veľmi príjemné, zanechalo v nás pozitívne pocity, hrdosť na našu bývalú žiačku a poznanie, že celoživotná práca s deťmi nie je zbytočná, ale naopak, krásna a naplnená úspechmi našich žiakov. Andrei prajeme  veľa úspechov, kopec zvedavých čitateľov a mnoho tvorivých nápadov, aby mohla aj naďalej pokračovať v práci, ktorú tak miluje, a tým obohacuje súčasný knižný trh.

            Mgr. Renáta Ondrášiková

          • Dejepisná exkurzia - Kalinov

          •        Vyučovanie v školských laviciach ôsmaci a deviataci 3. júna vymenili za zážitkové učenie. Zúčastnili sa dejepisnej exkurzie v KALINOVE – prvej oslobodenej obci na Slovensku v čase 2. svetovej vojny. Navštívili doteraz pre mnohých nepoznané miesta, kde sa oboznámili so smutnou históriou daného obdobia. Zážitok mali aj tým, že ako dopravný prostriedok nám mesto Medzilaborce poskytlo vláčik Andy Express. Pri pamätníku sme sa poklonili kyticou kvetov a zapálením sviečok ako symbolu úcty padlým hrdinom. Veríme, že takáto forma vyučovania splnila svoj cieľ a vyvolala u žiakov správny pohľad na dané historické obdobie.

             

            Mgr. Stanislav Kundrat

      • Navigácia

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 057 7321878
        • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje