• O čom sú Vianoce?

          • Táto otázka bola hlavnou témou vianočného predstavenia, ktorým sa rozlúčili žiaci našej školy so starým kalendárnym rokom  pred nástupom na vianočné prázdniny. Každý ročník si za pomoci svojich triednych učiteľov pripravil krátky vstup do programu. Témou bolo zistiť, o čom sú Vianoce. A tak vo vystúpeniach žiakov zazneli krásne básne, priania, piesne, ale aj veselé tance na zimnú nôtu a samozrejme sa nezabudlo ani na tradície a na narodenie Ježiška. Žiaci si  v prevedení našich deviatakov pozreli typickú zimnú rozprávku Mrázik. Počas vystúpenia sa všetci  zapojili do spievania našich krásnych kolied.

            Sviatočné popoludnie sme ukončili vianočnými prianiami a želaním na úspešný a šťastný nový rok.

             

                                                                                                                                            Mgr. Anna Meľuchová

          • Zbierka pre naše DSS-ky

          •           Za poslidni dva dni jem perežyv neopisateľny emocii v zarjadžiňach pro dôchodciv v našim misti a blizkej okolici a choču napisati ku tomu paru rjadkiv,lebo ňa to neskutočni dojalo...
            Popravdi mene sja to ani nemalo tykati ale tak slovo dalo slovo a byv jem dajak nahodni zakomponovanyj do toho krasnoho činu.
                   Naša škola Základná škola,Duchnovičova ulica 480/29, Medzilaborce  zorganizovala zbirku darunkiv na Rizstvjany svjata pro ľudi kotry suť v domovoch dôchodciv.Chopili sja toho pani učiteľky Michaela Horňáková Kotuľáková a Stanislava Štefanková, kotrym patriť velika poďaka a pryšli z napadom,jakyj podľa mene zožav velikyj uspich a hlavni potišyv tych,kotry ostali odkazany na žyvit v spominanych zarjadžiňach a na pomič ľudi s velikym serdcom.Pišu to zato tak,bo ja jem za toty dva dni vidiv v tych domovoch nadherni zarjadženy izby,kvalitne vybaviňa,čistotu a hlavni krasnyj ľudskyj prystup tych šytkych opatrovateľok,pomičnikiv a riaditeľiv či ich zastupciv, že ňa to rjadni dostalo...znate,možete mati na danu vec šelejaky pohľady ale jedno je iste, že o ľudi,kotry zostali z jakychkoľvek dôvodiv sami je o nich na stary kolina krasni postarane♥️
            A tak velika poďaka patriť šytkym DSS kotry sme navštivili a to Kamjana ML ,Eurotrend,DSS Medzilaborce,Vitalis, Úsvit, Radosť Výrava ale určiti aj ostatni v kotrych ja osobni nebyv a to Zss Dotyk ,DSS Radvaň nad Laborcom,DSS Habura a CSS Duhový sen Kalinov.
            Dalej patriť velika poďaka šytkym žiakom a ich rodičom z našej školy,kotry sja pryčinili darunkami či vlastnoručni vyrobenyma pohľadnicami.
            No a v neposlidnim radi patriť velika poďaka žiakim ,na kotrych možuť byti ich rodiče patrični hordy,bo znajuť peredati ľubov a radisť druhomu čoloviku čerez krasnyj spiv,aj kiď je pro nich tot čolovik uplni neznamyj,a to Natálka Čahojová,Katka Osvicinská,Ivka Čerevková, Mária Magdaléna Čerevková,Alexandra Holoničová, Hanka Bazyľakova a Samuel Hricko ,Simonka Korpašova,Nicol Bojtošova,Natalka Gallikova a Katka Sirikova.
            Z molodšych Mirko Kundrat,Miško Dimun,Slavko Silanič z pani učiteľkou Ivana Jakubíková  ale aj ostatnim učiteľom a učiteľkam.
            Ja by už lem asi spomjanuv to,že by jem vam každomu doprjav viditi totu radisť v očach tych stareňkych ľudi,jak sja znajuť potišyti uplni jednoduchomu darunku a krasnej koľadki,kotru si s vami možuť spoločni zaspivati aj čerez slyzy,kotry vidite stikati po ich licach...a vtohdy poznate,že toty slyzy už majuť dašto perežyte ale i na sklonku ich žyvota iši suť pry nich ľude,i kiď može čudži a nepoznany ale taky,kotry suť pro nich najbližšy v ich velikych serdcach...
            Virju,že takych činiv pro tych ľudi zrobime šytky spoločni vecej,bo oni sobi toto zaslužať🙏

      • Navigácia

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 057 7321878
        • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje