• Deň matiek 2023

          • "Kto má  ma v srdci celý deň, 
            kto stráži aj môj sen.
             Kto učí má prvé hlásky,
            kto večer hladí mi vlásky. 
            Kto so mnou smeje sa,
            kto znesie mi aj nebesá...."


            Dňa 11.05.2023 svietili očká všetkým deťom na prvom stupni našej školy. Túžobne  v hľadisku hľadali svoje najdrahšie bytosti...mamy, mamičky, mamulienky. S veľkou láskou pripravovali s učiteľkami a vychovávateľkami program k blížiacemu sa Dňu matiek.  Milé mamy, ďakujeme za vašu lásku, starostlivosť, úsmev a objatie.

          • DUCHNOVIČOV PREŠOV - Okresné kolo

          • Okresné kolo v prednese rusínskej poézie a prózy Dňa 16.mája 2023 sa 17 žiakov našej školy zúčastnilo na okresnom kole v rusínskom prednese poézie a prózy s názvom Duchnovičov Prešov, ktorá sa konala v Medzilaborciach. Šesť žiakov si odnieslo krásne 1. miesto - Ema Čahojová /3.A/, Viktor Bejda /4.B/, Sandra Masiová /4.B/, Sára Ella Petrušová / 6.A/, Natália Čahojová /8.B/, Natália Zálecká /8.A/ traja žiaci sa umiestnili na 2.mieste - Ján Balberčák / 1.A/, Alexandra Holoničová/5.B/ Katarína Osvicinská/8.B/, dvaja žiaci obhájili 3. miesta- / Miriam Feckaničová /4.B/, Nikola Silaničová /2.A/. Žiaci , ktorí sa umiestnili na 1.mieste : Ema Čahojová , Viktor Bejda , Sandra Masiová, Sára Ella Petrušová , Natália Čahojová , Natália Zálecká, nás budú reprezentovať na celoslovenskom kole v divadle Alexandra Duchnoviča v Prešove. Všetkým súťažiacim ďakujeme za peknú reprezentáciu školy, víťazom gratulujeme a prajeme v celoslovenskom kole Duchnovičov Prešov veľa úspechov.

            PaedDr. Štefanková Stanislava

          • Regionálne kolo Východ súťaže IQ olympiáda

          • Úspech našej Zuzany

             

            Na pôde Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach sa 18. mája 2023 uskutočnilo semifinále regionálneho kola Východ súťaže IQ olympiáda. Regionálne kolo nadväzuje na školské kolo, ktoré bolo realizované 18. apríla 2023. Sada logických úloh preverila schopnosti uvažovať, pamäť či samostatný logický  úsudok. Žiaci museli dokázať širokú škálu svojich intelektových schopností, ako napríklad verbálne schopnosti, priestorovú orientáciu, vrodenú logiku, pamäť či funkčnú gramotnosť. Kreativita žiakov sa skúmala pri  riešení úloh tzv. praktickej inteligencie, kde neexistuje správne riešenie. Do semifinále Východ postúpilo 79 súťažiacich. Vo finále súťaže, ktoré sa bude konať 12. júna 2023 na Zvolenskom zámku, si porovná svoje sily za východ Slovenska 20 najbystrejších žiačok a žiakov.

            Srdečne gratulujeme našej ôsmačke  Zuzane Veľasovej, ktorá sa v silnej konkurencii svojich rovesníkov prebojovala do finále,  ďakujeme jej za reprezentáciu školy a držíme palce v celoslovenskom kole.

             

            RNDr. Lucia Masiová

             

             

                                                                   

          • IQ olympiáda 2023

          •        

            „Každý je génius. Ale ak budete posudzovať rybu podľa jej schopnosti vyliezť na strom, bude celý svoj život žiť s vedomím, že je neschopná.“

                                                                                                                 Albert Einstein

            Dňa 18. apríla 2023 sa vybraní žiaci zapojili do 12. ročníka súťaže IQ olympiády,  ktorá prebieha pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej. V školskom kole žiaci riešili úlohy, ktoré nevyžadovali špeciálne vedomosti, ale boli zamerané na schopnosť logicky uvažovať a pokrývali rôzne druhy intelektového nadania. Táto súťaž nepreveruje "naučené" vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať. 

            V kategórii B (2. stupeň ZŠ a zodpovedajúce ročníky osemročných gymnázií) sa do súťaže zapojilo 12622 riešiteľov.

            Srdečne gratulujeme našej školskej finalistke, Zuzane Veľasovej z  8. B triedy, s dosiahnutým kvantilom 97,28, ktorá postupuje do regionálneho kola. To sa uskutoční 15. mája 2023 v Košiciach. Ostatným súťažiacim - Vladimíre Holoničovej, Ivane Čerevkovej a Philipovi Vicianovi ďakujeme za účasť a Zuzane držíme palce.

                                                                                                                                              RNDr. Lucia Masiová

          • Oznam

          • Vážení rodičia, od 09.05.2023 - 12.05.2023 sa budú vyplácať preplatky za stravu za mesiac apríl 2023. Osobne u vedúcej ŠJ.

      • Navigácia

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 057 7321878
        • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje