• Chutné popoludnie

          • 16.otóber je Dňom zdravej výživy. Pri tejto príležitosti sa žiaci 2. stupňa v jedálni našej školy  s chuťou pustili do príprav zdravých nátierok. Triedy reprezentovali dvojice, ktoré miešali, mixovali, strúhali, natierali a nakoniec, aby dopriali aj našim očiam, natreté chlebíky ozdobovali zeleninou. Žiaci boli veľmi šikovní a úlohu zvládli na výbornú. Nátierky boli nielen chutné, ale aj majstrovsky ozdobené. Hodnotiaca porota mala ťažkú úlohu. Na prvom mieste sa umiestnili reprezentanti 6.A triedy, druhé miesto získali žiaci 7.A triedy a na treťom mieste  skončila 5.B trieda. Nakoniec si všetci spoločne pochutili na vlastných výtvoroch a zistili, že stravovať sa zdravo je celkom jednoduché a je potrebné to zaradiť do nášho života.

                                                                                                                                                      Mgr. Anna Meľuchová

          • Čarovná jeseň

          • Čarovná jeseň v našej škole

             

            Jesenné čarovné obdobie si podmaní každého. Mladých aj starých. Deti plné vzrušenia, hľadajúce malé hnedé plody, ktoré sa pod ich rukami premenia na rôzne zvieratká. Púšťanie šarkanov, ktorí lietajú po oblohe ako vtáci. “Dospeláci“ zase chodia do lesa načerpať novú životnú silu. Každý si v nej nájde svoj kúsok miesta, ktorý mu prinesie radosť. Žiaci v našej škole si na hodinách techniky pripravili výtvory z kartónov či dreva. Rodičia spolu s deťmi a učiteľmi pripravili krásne košíky plodov jesene. To všetko teraz zdobí vestibul školy. Jesenná výstava poteší pohľady detí aj dospelých. Hojnosť farieb všade navôkol, kde sa pozrieme. Ďakujeme každému, kto sa zapojil a akokoľvek pomohol.

             

            Koordinátorky ENV

            Ing. Kotuľáková, Mgr.Vagaská

          • Remeslo má zlaté dno

          • Dňa 11.10.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili krásneho podujatia Remeslo má zlaté dno. Deti si mohli vyskúšat zdobenie perníkov, výrobu šperkov alebo drevených dekorácií. Na jarmoku mohli priamo vidieť výrobu plátna aj drevených píšťaliek. Súčasťou prehliadky bola aj ochutnávka medu a sladkých perníkov. Žiaci mohli vidiet alebo prakticky si overiť niektoré remeslá, s ktorými sa oboznámili na hodinách pracovného vyučovania a technickej výchovy. Mnohé deti si domov odniesli vlastnoručne vyrobené náramky, píšťalky alebo vyzdobené medovníčky.

          • Zber papiera

          •  

             

                    Vyhodnotenie zberu papiera             Znalezione obrazy dla zapytania zber papiera

             

                 Naša základná škola zorganizovala v dňoch 12. až 19. septembra 2022 zber papiera.  Zapojili sa všetky triedy, a tak sme prispeli k ochrane našej prírody, hlavne jej lesov. Štatistiky uvádzajú, že 1 tona zberového papiera zachráni až 17 stromov. Spolu sa vyzbieralo 2 700 kg papiera. Vyzbieraný papier poputoval na recykláciu.

             

            Najviac kilogramov a na prvých troch miestach sa umiestnili títo žiaci:

            1. miesto: F. Sopko, trieda IV.A  - 799 kg

            2. miesto: P. Hniďak, trieda IV.A  – 380 kg

            3. miesto: Z. Džupinová, trieda IV.A  – 356 kg

            Týmto žiakom boli odovzdané darčekové poukážky.

             

            Aj touto cestou by sme sa chceli poďakovať všetkým, ktorí sa do zberu zapojili, rodičom aj starým rodičom za  podporu tejto aktivity. Veríme, že sme tým aspoň malou troškou prispeli k ochrane našich lesov a hlavne, že si naši žiaci vyskúšali, ako oni sami dokážu ekologicky uvažovať a hlavne konať.       

            RNDr. Lucia Masiová

             

      • Navigácia

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 057 7321878
        • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje