• Milujem tanec

          • Milujem tanec

            Mesiac máj je mesiac plný tancov, zábav a majálesov, preto to nebolo inak ani v našej škole. V spolupráci so žiackym parlamentom si žiaci 5.-9. ročníkov pripravili prespávačku, ktorá sa niesla v rytme tanca. Žiaci sa najprv učili kroky a tanečné prvky, aby si ich s chuťou nakoniec aj zatancovali. Asi najviac ich zaujali čardáše, rôzne ľudové tance, ale aj rytmické tango či samba. Po chutnej večeri sa tancovalo do neskorej noci. Nakoniec po filme na dobrú noc sa všetci v telocvični uložili do spacákov. Ráno si pochutili na raňajkách, ktoré sponzorovala p. Kolesárová, a spoločne odišli domov obohatení o kopec zážitkov a spomienok na pretancovaný večer a prebdenú noc.

            Gajdoš Peter

          • Digitálny žiak 2023

          • Milí rodičia!

            Projekt Digitálny žiak je určený pre žiakov všetkých ZŠ a SŠ, ktorí študujú v SR

            Využite nárok na príspevok 350 Eur na zakúpenie digitálneho zariadenia. Má naň nárok žiak, ak patrí aspoň do jednej zo 4 skupín oprávnených žiadateľov:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre školský rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka osemročných študijných programov   
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)

            Zaregistrujte sa najneskôr do 30.6.2023 cez formulár na webstránke https://digitalnyziak.sk/.

            Link na registračný formulár:  ! TU ! 

            Bližšie informácie poskytne: RNDr. Lucia Masiová

            Po 14:00- 15:00 hod.

            Ut 14:00- 15:00 hod.

            St 14:00- 15:00 hod.

            Št 14:00- 15:00 hod.

             

             

             

             

          • V divadle Viola v Prešove

          • Dňa 13.06.2023 sa zúčastnili prváci, druháci, tretiaci a štvrtáci na hudobnej rozprávke v slovenskom jazyku KRÁSKA A ZVIERA, v kaviarni Viola v Prešove. Cez piesne o Kráske a jej otcovi sa rozprával príbeh, ktorý žiakov zaujal. Žiaci sa zapájali do deja divadla. Spievali spolu s hercami, odpovedali im na žartovné otázky, bavili sa. Z predstavenia si odniesli zaujímavý kultúrny zážitok.

                                                                                                                                                       Mgr. Vagaská Andrea

          • Školský výlet - mesto Kežmarok

          • Žiaci 6. a 7. ročníka sa v posledný májový deň vybrali s triednymi učiteľmi na spoločný výlet. V tomto roku sme si zvolili za cieľ nášho spoznávania krásne mesto Kežmarok a navštívili sme aj Kežmarský hrad. Prešli sme po nádvorí, kde sme sa kochali vystavenými historickými automobilmi. Žiaci spoznali aj  obyvateľov hradu, ktorých bežne nevidno, ale žijú tam stáročia. Spoznali ich prostredníctvom výpravnej rozprávky pod názvom Frankensteinova teta. Bola to rozprávka o duchoch a strašidlách, ktoré môžu byť všade okolo nás. Deti spolu s hrdinami putovali po komnatách hradu a zažívali naozajstné rozprávkové dobrodružstvo. A či objavili to, čo hľadali? To sa už musíte opýtať ich :)

                                                                                                                                                   RNDr. Lucia Masiová

          • Víťazi predmetových olympiád v školskom roku 2022/2023 - Okresné kolo

          •                                 

                      

            PYTAGORIÁDA:

            4. ročník

            1. miesto: Papiaková Ema,            2. miesto:  Bejda Viktor

            8. ročník

            1.miesto:  Veľasová Zuzana ,       2.miesto:  Zálecká Natália

             

            DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA:

            kategória C

            1.miesto:  Čerevková Ivana ,         2.miesto:  Holoničová Vladimíra

            kategória D

            1.miesto:  Vančik Dávid

             

            MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA 8. ROČNÍK :

            1.miesto:   Veľasová Zuzana

             

            BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA KATEGÓRIA C-TP:

            1.miesto:  Čerevková Ivana

             

            CHEMICKÁ OLYMPIÁDA:

            2. miesto:  Čerevková Ivana

             

            GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA:

            kategória E

            1.miesto:  Vančik  Dávid

             

            OLYMPIÁDA ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA A LITERATÚRY:

            kategória C

            1.miesto:  Čerevková Ivana

             

            TECHNICKÁ OLYMPIÁDA:

            1.miesto:  Hricko Sebastián

             

          • Deň matiek 2023

          • "Kto má  ma v srdci celý deň, 
            kto stráži aj môj sen.
             Kto učí má prvé hlásky,
            kto večer hladí mi vlásky. 
            Kto so mnou smeje sa,
            kto znesie mi aj nebesá...."


            Dňa 11.05.2023 svietili očká všetkým deťom na prvom stupni našej školy. Túžobne  v hľadisku hľadali svoje najdrahšie bytosti...mamy, mamičky, mamulienky. S veľkou láskou pripravovali s učiteľkami a vychovávateľkami program k blížiacemu sa Dňu matiek.  Milé mamy, ďakujeme za vašu lásku, starostlivosť, úsmev a objatie.

          • DUCHNOVIČOV PREŠOV - Okresné kolo

          • Okresné kolo v prednese rusínskej poézie a prózy Dňa 16.mája 2023 sa 17 žiakov našej školy zúčastnilo na okresnom kole v rusínskom prednese poézie a prózy s názvom Duchnovičov Prešov, ktorá sa konala v Medzilaborciach. Šesť žiakov si odnieslo krásne 1. miesto - Ema Čahojová /3.A/, Viktor Bejda /4.B/, Sandra Masiová /4.B/, Sára Ella Petrušová / 6.A/, Natália Čahojová /8.B/, Natália Zálecká /8.A/ traja žiaci sa umiestnili na 2.mieste - Ján Balberčák / 1.A/, Alexandra Holoničová/5.B/ Katarína Osvicinská/8.B/, dvaja žiaci obhájili 3. miesta- / Miriam Feckaničová /4.B/, Nikola Silaničová /2.A/. Žiaci , ktorí sa umiestnili na 1.mieste : Ema Čahojová , Viktor Bejda , Sandra Masiová, Sára Ella Petrušová , Natália Čahojová , Natália Zálecká, nás budú reprezentovať na celoslovenskom kole v divadle Alexandra Duchnoviča v Prešove. Všetkým súťažiacim ďakujeme za peknú reprezentáciu školy, víťazom gratulujeme a prajeme v celoslovenskom kole Duchnovičov Prešov veľa úspechov.

            PaedDr. Štefanková Stanislava

          • Regionálne kolo Východ súťaže IQ olympiáda

          • Úspech našej Zuzany

             

            Na pôde Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach sa 18. mája 2023 uskutočnilo semifinále regionálneho kola Východ súťaže IQ olympiáda. Regionálne kolo nadväzuje na školské kolo, ktoré bolo realizované 18. apríla 2023. Sada logických úloh preverila schopnosti uvažovať, pamäť či samostatný logický  úsudok. Žiaci museli dokázať širokú škálu svojich intelektových schopností, ako napríklad verbálne schopnosti, priestorovú orientáciu, vrodenú logiku, pamäť či funkčnú gramotnosť. Kreativita žiakov sa skúmala pri  riešení úloh tzv. praktickej inteligencie, kde neexistuje správne riešenie. Do semifinále Východ postúpilo 79 súťažiacich. Vo finále súťaže, ktoré sa bude konať 12. júna 2023 na Zvolenskom zámku, si porovná svoje sily za východ Slovenska 20 najbystrejších žiačok a žiakov.

            Srdečne gratulujeme našej ôsmačke  Zuzane Veľasovej, ktorá sa v silnej konkurencii svojich rovesníkov prebojovala do finále,  ďakujeme jej za reprezentáciu školy a držíme palce v celoslovenskom kole.

             

            RNDr. Lucia Masiová

             

             

                                                                   

          • IQ olympiáda 2023

          •        

            „Každý je génius. Ale ak budete posudzovať rybu podľa jej schopnosti vyliezť na strom, bude celý svoj život žiť s vedomím, že je neschopná.“

                                                                                                                 Albert Einstein

            Dňa 18. apríla 2023 sa vybraní žiaci zapojili do 12. ročníka súťaže IQ olympiády,  ktorá prebieha pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej. V školskom kole žiaci riešili úlohy, ktoré nevyžadovali špeciálne vedomosti, ale boli zamerané na schopnosť logicky uvažovať a pokrývali rôzne druhy intelektového nadania. Táto súťaž nepreveruje "naučené" vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať. 

            V kategórii B (2. stupeň ZŠ a zodpovedajúce ročníky osemročných gymnázií) sa do súťaže zapojilo 12622 riešiteľov.

            Srdečne gratulujeme našej školskej finalistke, Zuzane Veľasovej z  8. B triedy, s dosiahnutým kvantilom 97,28, ktorá postupuje do regionálneho kola. To sa uskutoční 15. mája 2023 v Košiciach. Ostatným súťažiacim - Vladimíre Holoničovej, Ivane Čerevkovej a Philipovi Vicianovi ďakujeme za účasť a Zuzane držíme palce.

                                                                                                                                              RNDr. Lucia Masiová

          • Oznam

          • Vážení rodičia, od 09.05.2023 - 12.05.2023 sa budú vyplácať preplatky za stravu za mesiac apríl 2023. Osobne u vedúcej ŠJ.

          • Deň narcisov v našej škole

          •         Aj tohto roku Liga proti rakovine organizovala verejnoprospešnú zbierku na pomoc chorým pacientom. Tento rok sa konala po 27 krát. 20. apríla členovia zdravotnej hliadky od žiakov a zamestnancov základnej a materskej školy vyzbierali 177,30 eur. Za svoj finančný príspevok dostali žltý narcis. Všetkým za podporu chorých ďakujeme.

            Mgr. Anna Meľuchová

          • Vesmír očami detí

          • Vesmír tajomný plný záhad, taký je vesmír očami detí. Naši žiaci vytvorili úžasné výtvarné práce, kde pri tvorbe využili rôznu techniku. Bolo náročné vybrať tie, ktoré postúpia do ďalšieho kola. Úspešnou bola žiačka Miriamka Feckaničová, ktorej práca postúpila do celoslovenského kola.

          • Okresné kolo chemickej olympiády

          •  

            Deviatačky Ivana Čerevková a Vladimíra Holoničová sa vo víre iných povinností svedomito pripravovali na chemickú olympiádu.  Zopakovali si učivo zo 7.,8. a 9. ročníka,  urobili pár pokusov po vyučovaní a riešili testy z minulých ročníkov.  Dňa 30. marca 2023  si obliekli chemické plášte a rukavice a ukázali,  čo sa naučili. Obe sa stali úspešnými riešiteľkami, Ivanka sa umiestnila  na krásnom 2. mieste  a Vladka získala 5. miesto. Obom žiačkam gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

                    RNDr. Lucia Masiová

          • Oznam

          • Základná škola , Duchnovičova 480/29, Medzilaborce

             

            Oznámenie o riaditeľskom voľne

             

            Riaditeľ Základnej školy, Duchnovičova 480/29, Medzilaborce

            v zmysle §150 ods.5 Zákona 245/2008 Z.z o výchove vzdelávaní a § 3 ods.10 vyhlášky

            MŠSR č. 231/2009 Z.z o organizácii školského roku

            udeľuje

            riaditeľské voľno

            na deň 17.04.2023 (pondelok)

            pre žiakov Základnej školy , Duchnovičova 480/29, Medzilaborce z organizačných dôvodov.

            V uvedený deň nebude v prevádzke ŠKD a ŠJ.

             

            Medzilaborce 13.04.2023                                                                               RNDr. Ivan Štefanko  

                                                                                                                                          riaditeľ školy           

                                                                                                                                

          • Zápis do 1. ročníka

          • Blíži sa zápis detí na plnenie povinnej školskej dochádzky do základnej školy

             

            Aj Vy máte doma dieťatko, ktoré do 31. augusta tohto roka dovŕši vek 6 rokov?

            Ak áno, možno Vám pomôžu nižšie uvedené informácie.

             

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši 6. rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

             

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.  

            Zápis detí   sa uskutoční  dňa od 03.apríla do 26.apríla 2023, elektronickou formou bez účastí detí.

             

            Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt (ďalej len „spádová škola“), ak zákonný zástupca pre svoje dieťa nevyberie inú základnú školu. Riaditeľ spádovej školy je povinný prednostne prijať na plnenie povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí majú miesto trvalého pobytu v školskom obvode spádovej školy, a to až do výšky maximálneho počtu žiakov v triede.

             

            Čo musí urobiť zákonný zástupca pred  prijatím  žiaka do školy

            Pred prijatím do základnej školy, ktorú zákonný zástupca vybral pre plnenie povinnej školskej dochádzky svojho dieťaťa, je povinný:

            1. Vyplniť protokol o zápise dieťaťa do 1. ročníka (škola ich má pripravené, prípadne ho nájdete na webových stránkach školy - https://zsdume.edupage.org/a/tlaciva),
            2. poskytnúť škole zákonom uvedené osobné údaje dieťaťa aj zákonných zástupcov,
            3. v prípade potreby poskytnúť škole:
              • písomné vyjadrenie/odporučenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,
              • súhlasné vyjadrenie/ odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

             

            Škola má právo vyžiadať od zákonného zástupcu žiaka:

            • rodný list dieťaťa,
            • platné občianke preukazy zákonných zástupcov, aby bola overená správnosť osobných údajov uvedených zákonnými  zástupcami.

             

             

            Podmienky prijatia dieťaťa do prvého ročníka základnej školy

            Pri zápise dieťaťa do 1. ročníka základnej školy  je potrebné spĺňať tieto kritériá:

            • ak vaše dieťa dovŕši šiesty rok veku do 31. 08. tohto  roku, pri zápise do základnej školy napísať žiadosť (tlačivo poskytne škola);
              • ak vaše dieťa dosiahlo školskú spôsobilosť (zistí sa pri zápise);
            • v prípade, ak vaše  dieťa nedovŕšilo šiesty rok veku a chcete požiadať o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté, je potrebné dodať:
              • súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,
              • a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast;
            • pre prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami je potrebné :
              • písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

             

            Odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky

             

            Rodič  požiada riaditeľa materskej školy o pokračovanie “ v škôlke“. Predloží mu

            • písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie
            • písomný súhlas pediatra
            • informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            Ako prvý krok, teda potrebujete získat písomné stanovisko od zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. 

            Následne riaditeľ materskej školy vydá rozhodnutie o  pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania. O pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania musí riaditeľ materskej školy rozhodnúť najneskôr 31. augusta, ktorý predchádza začiatku nového školského roku, a to vždy na základe predloženia troch vyššie uvedených dokladov.


            Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole nedosiahlo školskú spôsobilosť, začne najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, v ktorom dieťa dovŕšilo siedmy rok veku, plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole.

          • Pytagoriáda 2023

          • Okresné kolo matematickej pytagoriády

            V dňoch 20. 3. – 21. 3.2023 sa konal 44. ročník okresného kola Matematickej pytagoriády.

            Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý súťažiaci vyriešia úlohy. Naši žiaci nás skvele reprezentovali v piatich kategóriách (P3, P4, P5, P6, P8) a štyria z nich boli úspešní a získali dve 1. miesta a dve 2.miesta.

            Úspešní riešitelia :

                  Ema Papiaková /4.B/ P4 - 1. miesto

                  Viktor Bejda /4.B/ P4 - 2. miesto

                  Zuzana Veľasová /8.B/ P8 - 1. miesto

                  Natália Zálecká / 8.A/ P8 - 2.miesto

            Ostatní ziaci , ktorí nás reprezentovali v okresnom kole MP:

                  Timothy Vician 3.B

                  Dávid Zálecký 3.A

                  Nelly Kačalová 4.B

                  Marián Rapáč 5.B

                  Katarína Maturkaničová 6.A

                  Michal Antoňák 8.B

            Ďakujeme všetkým žiakom za výbornú reprezentáciu.

          • Okresné kolo v prednese poézie a prózy

          •  

            Hviezdoslavov Kubín

            29. marca sme sa zúčastnili okresného kola v prednese. Súťaž sa konala v priestoroch Vihorlatského múzea v Humennom. Naše žiačky získali 3 tretie miesta – Sandra Masiová (4.b), Mária Magdaléna Čerevková (5.b) a Natália Zálecká (8.a). Tiež 2 prvé miesta – Ema Papiaková (4.b) a Ivana Čerevková (9.b). Ema a Ivana postupujú na krajské kolo, kde im prajeme veľa recitačných úspechov.

            Mgr. Renáta Ondrášiková

          • Dotácia na stravu

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

             

             

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),
            ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ[1] odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

             

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania   - Školská jedáleň pri Základnej škole, Duchnovičova 480/29, 068 01 Medzilaborce, a to najneskôr v termíne do 10.apríl 2023  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (zariadenie školského stravovania, ako prílohu tejto informácie, môže rodičovi zaslať aj zápisný lístok stravníka alebo uviesť iný obvyklý spôsob zápisu na stravovanie).

             

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

             

             

            [1] Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

             

            Na stiahnutie - Navratka_-_rodic.docx

          • 23. marec 2023 - žiaci 2. stupňa v Prešove

          •  

            Návrat k rusínskym koreňom

            Štvrtkové popoludnie sme si spríjemnili výletom do Prešova. Naším cieľom bola návšteva Múzea rusínskej kultúry, kde práve prebiehal Rusínsky knižný festival. Pri prehliadke jednotlivých expozícií sme sa preniesli do čias dávno minulých. Najviac nás zaujala výstava miniatúr drevených kostolíkov a ukážka pôvodnej izby našich predkov s rôznymi autentickými predmetmi. Festival predstavil autorov rusínskej literatúry a folkloristov, ktorí nám rozihrali naše srdcia. Potom sme navštívili obchodné centrum, kde sme doplnili energiu dobrým jedlom a už sme sa tešili na návštevu divadelného predstavenia v DAD pod názvom Faraóni. Komédia stvárnila humornú a trefnú modelovú situáciu na tému obrátenia spoločenských úloh. Hlavnou myšlienkou bolo spolužitie v rodinách a to, že muži si majú vážiť ženy. Naše štvrtkové putovanie sme šťastne zakončili v neskorých večerných hodinách veselo naladení a spokojní zo spoločne strávených chvíľ.

             

            Mgr. Renáta Ondrášiková

             

    • Navigácia

    • Kontakty

      • Základná škola
      • 057 7321878
      • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje