• Príhovor riaditeľa školy

          • Milí žiaci, chlapci a dievčatá!

            Vážení rodičia a priatelia školy!

            Vážené kolegyne a kolegovia!

            Prihováram sa Vám v tomto predvianočnom čase, kedy sa v kruhu svojich rodín budeme zamýšľať nad tým čoho sme boli svedkom v tomto čudesnom kalendárnom roku. Viac ako inokedy myslievame na svojich blízkych, čas vianočný nás napĺňa radosťou, láskou a porozumením. Verím, že ináč to nebude ani tento rok napriek tomu, že situácia v ktorej sme sa všetci ocitli je celkom iná a neraz sa stretávame v našej spoločnosti s opačnými prejavmi. Teší ma, že väčšina našich rodičov, zamestnancov a žiakov vedia prejaviť spolupatričnosť s tými, ktorí to veľmi potrebujú. Za všetko dobro v nás iba jeden príklad za všetky. Nedávna akcia, do ktorej sme sa spoločne úspešne zapojili pod názvom „Koľko lásky sa vmestí do krabice od topánok“ je toho dôkazom.

            Ďakujem Vám všetkým za mimoriadne náročnú, zodpovednú a obetavú prácu. Rodičom a priateľom školy aj za trpezlivosť, priazeň a podporu. Vám žiaci ďakujem za snahu zvládať všetky školské úlohy najlepšie ako sa v týchto zložitých podmienkach dalo.

            To čo je najdôležitejšie nemusí byť pod vianočným stromčekom zabalené v nádhernom papieri s drahou cenovkou. To čo je dôležité je v srdci, v komunikácii, v úprimnom úsmeve, pohľade, pochopení. Najčastejším prianím tohoročných Vianoc bude celkom isto zdravie.  Chráňte zdravie svoje a svojich blízkych. Dúfam, že všetci si prajeme a chceme veriť tomu, že po prázdninách sa budeme môcť konečne stretnúť v škole. Správajme sa zodpovedne, nech sa toto naše prianie splní.

            Nech všetko dobro a čaro Vianoc tak skoro nevyprchá z nášho každodenného života a správania sa jeden k druhému. Nech duch Vianoc pretrvá čo najdlhšie. Prajem  Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa zdravia, šťastia, spokojnosti a v novom roku 2021 veľa osobných aj pracovných úspechov.

                                 RNDr. Štefanko Ivan

                                riaditeľ ZŠ

          • OZNAM

          • Návrat do škôl 2021


            Dňa 17.12.2020 bol na webe MŠVVaŠ SR zverejnený manuál pre školy „Návrat do škôl 2021“. Dokument slúži ako návod na spustenie prezenčného vzdelávania od 11. januára 2021 v bezpečnom režime pre všetkých žiakov aj pracovníkov škôl a školských zariadení.

            Školy budú pri otváraní tried a návrate k prezenčnej výučbe postupovať podľa epidemiologickej situácie vo svojom regióne.

            Pravidlá zaradenia regiónu do jednotlivých stupňov ostražitosti a varovania podľa epidemiologickej situácie upravuje COVID automat Ministerstva zdravotníctva SR.

            V súvislosti s otvorením škôl podľa uvedených pravidiel sa už v tomto roku očakáva od škôl prieskum záujmu o testovanie medzi rodičmi žiakov a nahlásenie počtu požadovaných testov tak, aby príslušné okresné úrady mohli zabezpečiť pre testovacie odberové miesta dostatok antigénových testov. Odporúčaný termín testovania je 7. až 9. januára 2021.

            Vážení rodičia.

            V súvislosti s obnovením prezenčného vyučovania na základných školách v piatom až deviatom ročníku v januári 2021 Vás zdvorilo žiadame o vyplnenie dotazníkového prieskumu.

            Dotazník zašlite obratom triednemu učiteľovi do 21.12.2020

            Ďakujeme.

            Dokumenty na stiahnutie:

            Dotaznikovy_prieskum_ziaci.docx

            ​​​​​​​Dotaznikovy_prieskum_ucitelia.docx


            Ďalšie informácie budeme priebežne aktualizovať, preto sledujte náš web a Edupage.

            Odkazy:

            https://www.minedu.sk/ministerstvo-skolstva-zverejnuje-podmienky-bezpecneho-navratu-deti-do-skol/

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021/

      • Navigácia

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 057 7321878
        • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje