• Deň Zeme

          • Environmentálna výchova je naším žiakom veľmi blízka a preto aj napriek tejto krízovej situácii sme spoločne zorganizovali aktivity k Svetovému dňu Zeme. Jedni vytvorili plagáty a ostatní pomohli našej Zemi tým, že pozbierali odpadky. Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Tento sviatok je ovplyvnený pôvodným dňom Zeme, ktorý sa konal počas osláv jarnej rovnodennosti, 21. marca a oslavoval príchod jari

             

             

          • Rusínsky jazyk

          • Drahí rodičia,

             

                   Blíži sa čas zápisu do 1. ročníka základných škôl v Medzilaborciach v školskom roku 2020/2021. Pôjde síce o krátky okamih, no so zásadným vplyvom na život Vášho dieťatka v nasledujúcich rokoch. 

            Samozrejme, každý rodič chce svojej dcére či synovi poskytnúť len to najlepšie, aby sa v pracovnom živote dokázal presadiť, ale zároveň v sebe prehĺbil hodnoty, vďaka ktorým bude vždy pamätať na svojich najbližších. Preto nemôžete urobiť lepšie, ako umožniť Vášmu dieťatku navštevovať hodinu rusínskeho jazyka. Deti sa hravou formou, obohatenou o piesne, tance či recitáciu dozvedia viac o svojej bohatej kultúre a tradícii našich predkov. Rusínsky jazyk je navyše štartovacím mostíkom pre učenie sa iných východoslovanských jazykov, ku ktorým má rusínčina veľmi blízko. Nehovoriac o ich spoločnom základe v azbuke, ktorej znalosť, nadobudnutá vo vyššom ročníku, môže byť pre nich neskôr veľkou výhodou. 

            Umožnite aj Vy, svojmu dieťatku stať sa úspešným a sebavedomým Rusínom, a teda získať konkurenčnú výhodu a zapíšte ho na vyučovanie rusínskeho jazyka.  Ak aj zatiaľ nehovorí po rusínsky, nevadí, na hodinách rusínskeho jazyka sa naučí. Veď nie nadarmo sa hovorí, koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom.

             

            V prípade záujmu o bližšie informácie o výučbe rusínčiny, môžete kontaktovať Mgr. Mareka Gaja, metodika rusínskeho jazyka (0907 508 129, marek.gaj@mpc-edu.sk), alebo Mgr. Petra Gajdoša zo ZŠ Duchnovičova ul. (0917 461 705, gajdos.peter.piper@gmail.com ). Prihlášku na štúdium nájdete v Tlačivách.

             

                                                                                                    RNDr. Štefanko Ivan

                                                                                                       riaditeľ školy

      • Navigácia

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 057 7321878
        • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje