• Integrácia 2019
          • Integrácia 2019

          •  

            Koncert Európska INTEGRÁCIA V4 2019

             

            Každoročne sa na koncert Integrácia hlási 150 tisíc detí. Štyritisíc detí z celého Slovenska sa tak v utorok 12. novembra 2019 zišlo v Inchebe Expo Aréne v Bratislave na charitatívnom koncerte. Jeho cieľom je spájať svet detí a umelcov. Občianske združenie Integrácia svieti pre všetky deti a organizuje toto podujatie už po jedenástykrát, no prvýkrát má nadnárodný charakter. Ide o 1.ročník Európskej Integrácie V4 2019. Medzi šťastlivcov vybraných do projektu sa zaradila aj naša škola, ktorej sa už po piatykrát podarilo zúčastniť tejto akcie. V skorých ranných hodinách 42 žiakov spolu s učiteľmi  p. Kundratom, p. Gajdošom, p. Burcinom a p. Rabajdovou odcestovali do Bratislavy. Projekt INTEGRÁCIA je predovšetkým o spájaní detí, pomoci, ale aj o dávaní hodnôt.  Hlavnou myšlienkou tohto jedinečného podujatia je spájať deti z krajín V4 a pomáhať im, aby spoločne vyslali signál do Európy  “Zachovajme si bezpečný región V4″. Počas koncertu tak na jednom pódiu vystúpili spolu s umelcami aj samotné deti. Na koncerte pod moderátorskou taktovkou Kataríny Brychtovej vystúpili raper  Ego, speváci Majk Spirit, Martin Chodúr, Tereza Mašková, Peter Cmorík, Martin Nikodým, ale aj úspešní  futbalisti. Keďže tento ročník bol o spájaní v rámci krajín V4, tak na pódiu sa vystriedali a umelci z Česka, Poľska a Maďarska. Náš tím „Integraťakov“ bezpečne dorazil vo večerných hodinách do prístavu zvaného domov. Unavení, ale plný pozitívnych dojmov a nezabudnuteľných zážitkov, ktoré si deti priniesli  potvrdzujú fotografie z uvedenej akcie. A nám neostáva nič iné, len sa poďakovať organizátorom za realizáciu a poskytnutie možnosti zúčastniť sa spomínanej akcie a veriť, že o rok sa stretneme znova, tentokrát v Brne.

             

            Mgr. Stanislav Kundrat

             

             

             

          • Vystúpenie v DSS

          • Aj my budeme raz starí

             

            Áno, je to pravda, a tomu sa nikto z nás neubráni.  Keďže svojich starkých majú aj žiaci ZŠ Duchnovičova, rozhodli sa, že v Deň otvorených dverí pôjdu pozdraviť aj starkých v ZSS Dotyk v Medzilaborciach. Ochotne pre nich pripravili pozdravy s venovaním a veselo sa pustili do tanca i spevu. Odmenou im bol vďačný  potlesk a úprimná radosť sálajúca z očí a tiež aj sladká odmena. Na záver si všetci spoločne za sprievodu akordeónu zaspievali a s dobrým pocitom sa pobrali späť do školy.

          • Svetový deň behu 2019

          • Svetový deň behu

            5.novembra si pripomíname Svetový deň behu. Keďže tento deň tohto roku pripadol na nedeľu, členovia žiackeho parlamentu sa rozhodli zorganizovať akciu v pondelkové popoludnie. Účastníci zo všetkých tried druhého stupňa si s chuťou zabehali. Každú triedu reprezentovali najmenej štyria žiaci, ktorých úlohou boli rôzne stanovištia v priestoroch našej telocvične. Súťažilo sa v týchto štyroch disciplínach: člnkový beh, šprint, prekážkový beh a beh na vytrvalosť. Nestalo sa, aby jediný žiak nedokončil svoje preteky. Spotené tričká a únavu vystriedal úsmev z dobrého pocitu a sladkej odmeny na tvárach všetkých zúčastnených. Piati žiaci vo svojich kategóriách boli odmenení aj vecne. Táto malá, ale krásna školská akcia, mala obrovskú odozvu a my všetci sme zistili, že voľný čas sa dá stráviť nielen pri mobiloch a počítačoch, ale aj pri aktivite, ktorá je prospešná nášmu zdraviu.

             

            Za žiacky parlament Mgr. Peter Gajdoš

          • Zbierka pre Kevina

          • Zbierka pre Kevina

            8. jún - deň plný udalostí v svetovej histórii ľudstva.

            8. jún - najsmutnejší deň v živote chlapca z nášho malého mesta. Chlapca, ktorý svojou prítomnosťou vedel vždy vyčariť úsmev na tvárach tých, ktorí sa s ním stretli.  Kevinovi v tento deň diagnostikovali zákerné ochorenie krvi. Odvtedy chodí po rôznych vyšetreniach a podstupuje náročnú liečbu. Odvtedy sa mu úplne zmenili myšlienky na život. Odvtedy si  nepraje nič iné, len vybehnúť von s kamarátmi či už do školy, alebo na ihrisko. Žiaľ, jeho zdravotný stav mu to zatiaľ nedovoľuje. Keďže Kevina, nášho bývalého žiaka, poznáme veľmi dobre, rozhodli sme sa mu pomôcť. V našej škole sme zorganizovali zbierku 11.11.2019 o 11 hodine s úmyslom vyzbierať nejakú sumu, ktorá by jemu a jeho rodine umožnila akokoľvek pomôcť v týchto ťažkých chvíľach. Vyzbieraná  suma dosiahla číslo 625,26 € .Naša škola touto cestou vyjadruje obrovskú podporu a aspoň takúto pomoc pre Kevina, aby jeho prítomnosť medzi nami vedela opäť vyčariť úsmev na našich tvárach, ale hlavne, aby úspešná liečba a transplantácia kostnej drene vrátila úsmev jemu aj jeho rodičom.

             

            Za žiacky parlament Mgr. Peter Gajdoš

          • Kúzelná fyzika 2019

          • Kúzelná fyzika

            V pondelok 4. novembra 2019 sa v našej škole v rámci Týždňa vedy a techniky konala zábavno-vzdelávacia aktivita pod názvom Kúzelná fyzika. Všetci sme so záujmom sledovali  predstavenie fyziky v tak trochu inom svetle. „Kúzelný fyzik“ nám predviedol pokusy, akými sú Archimedov zákon v piesku, Eulerov disk, Newtonova kolíska, Klik-klak havária. Tieto experimenty s takzvanou fyzikálnou podstatou končia často neočakávaným výsledkom. Žiaci sa dozvedeli o príčinách i dôsledkoch niektorých fyzikálnych dejov a o ich využití v praxi.  Boli prirodzene vtiahnutí do kúziel, klamstiev a záhad, ktoré sa dajú vysvetliť jednoduchými  zákonmi a pravidlami. Na mnohé zadané otázky vedeli správne odpovedať, za čo boli odmenení samolepkami. Veríme, že to bol ten správny impulz, aby sme vzbudili u našich žiakov záujem o fyziku!

            RNDr. Lucia Masiová

          • Svetový deň výživy 2019

          • Svetový deň výživy v našej škole

            16. október, svetový deň výživy, nás má vyzvať k zdravému stravovaniu, ktoré poskytuje telu dostatok energie k vykonávaniu každodenných aktivít a nemalo by viesť k výkyvom telesnej hmotnosti. Zdravá výživa ako súčasť zdravého životného štýlu je dôležitým faktorom prevencie ochorení.  Preto sa v tento deň žiaci 2.stupňa zišli v jedálni našej školy. Triedy reprezentovali dvojice žiakov, ktoré miešali, dochucovali, natierali a nakoniec, aby dopriali aj našim očiam, všetko pekne ozdobili chutnou zeleninou. Nechýbali nátierky avokádové, rybacie, hráškové, vajíčkové či mrkvové. Vybrať tie najchutnejšie bolo veľmi ťažké. Zistili sme, že v skutočnosti je zdravé stravovanie veľmi jednoduché, preto ho zaraďme do nášho života pre svoje zdravie.

            Mgr. Anna Meľuchová

      • Navigácia

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 057 7321878
        • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje