• Šarkaniáda 2019

          • Šarkaniáda v ŠKD

            Na krásne prázdninové časy nám zostali už len spomienky , ale aj jeseň má pre  nás kopec zábavy. Aj v tomto školskom roku sme sa  s vychovávateľkami  ŠKD dohodli, že dňa 15. 10. 2019  zorganizujeme ŠARKANIÁDU, ktorá u detí vyvoláva vždy veľkú radosť . Bola to nádherná akcia , ktorá sa nám vydarila aj vďaka  prekrásnemu počasiu . Niektoré šarkany nechceli poslúchať , ale deti aj napriek tomu trpezlivo skúšali , kým sa im to nepodarilo. Na konci všetky deti čakala sladká odmena.

             

                                                                                             Mgr. Holoničová Daša    

          • Deň jabĺk 2019

          • Deň jabĺk 21.10.2019 v ZŠ Duchnovičova Medzilaborce

             

                21. október je známy tým, že v tomto dni si pripomíname DEŇ JABLKA. Jabĺčka si takýto svoj deň určite zaslúžia, pretože patria medzi najzdravšie druhy ovocia.  My sme si ho pripomenuli v pondelok 21.10.2019. Po odvysielaní relácie o význame jablka pre náš organizmus  si žiaci spoločne s triednymi učiteľmi v triede počas veľkej prestávky pochutnali na zdravej desiate – jabĺčku. V Každej triede vybrali najkrajšie jabĺčko a to bolo zaradené do súťaže o najkrajšie jabĺčko v ZŠ Duchnovičova. Vybrať naj jabĺčko bolo ťažké .No nakoniec porota zložená zo žiakov žiackeho parlamentu, rodičov, učiteľov , upratovačiek a školníka tajným hlasovaním rozhodli o prvom, druhom a treťom mieste.

            1.miesto – 1.B

            2. miesto – 9.B

            3. miesto – 6.A

            V školskej jedálni deti dostávali k obedu tiež jabĺčko .

                Veľmi sa tešíme, že sme sa do tejto zdravej a chutnej aktivity zapojili. Naším cieľom bolo nenásilným a  hravým spôsobom podporiť u žiakov konzumáciu ovocia a zeleniny. Tešíme sa na ďalší ročník a dúfame, že deti zistili, ako sa dá maškrtiť zdravo.

            Ing. Kotuľáková Michaela

          • Kufrík snov 2019

          • Kufrík snov

            16. októbra 2019 sa naši šiestaci a siedmaci vybrali do divadla Viola v Prešove na predstavenie Kufrík snov. Bolo to spoločné cestovanie za zážitkami, ktoré si každý z nás ukladá do svojho vlastného tajného kufríka. Išlo o hudobné predstavenie, kde zazneli diela klasických majstrov, westernové melódie, šansón, ľudové piesne i súčasná tvorba mladých autorov. Je to predstavenie pre každého, kto neprestáva snívať. Nechýbala dobrá nálada a úsmevné tváre detí aj učiteliek vykúzlené nielen umeleckým zážitkom, ale aj krásnym babím leto, ktoré sme si v uliciach Prešova spoločne užili.

            Mgr. Renáta Ondrášiková

          • Jeseň v škole 2019

          • Začiatok tohtoročnej jesene zavítal aj  k nám do školských priestorov v ZŠ Duchnovičova Medzilaborce. Pestrá jeseň sa k nám dostala vďaka naším žiakom a ich rodičom, ako aj učiteľom, ktorí sa zapojili a naaranžovali krásne jesenné košíky. Výrobky z prírodného materiálu zo záhrad a lesa zaplnili vestibul školy a mnohým vyrazili dych svojou jedinečnosťou.

                 Ďakujeme všetkým zúčastneným a tí, ktorí zaváhali sa môžu do budúcnosti inšpirovať  v galérii na školskej stránke. Tešíme sa na spoluprácu o rok.

            Prajeme veľa krásnych jesenných dní plných pohody a zdravia.

            Ing. Kotuľáková Michaela

          • Športové popoludnie v ŠKD

          •  

            PRVÁCI, VITAJTE V ŠKD !

             

                        V stredu 25.09.2019 sa uskutočnila akcia: Privítanie prvákov. Všetky štyri oddelenia privítali prváčikov prostredníctvom športového popoludnia.

                        Stretli sme sa v telocvični, kde boli pripravené rôzne zaujímavé súťaže. Deti si mohli overiť svoje schopnosti a šikovnosť v jednotlivých súťažiach ako strieľanie hokejkou do brány, udržanie loptičky na lyžičke a pod.

                        Bolo to príjemné popoludnie plné súťaženia, pohybu, detského nadšenia a radosti. Nechýbala aj sladká odmena pre naše detičky.

                        Dúfame, že sa táto akcia páčila všetkým deťom a tešíme sa na ďalšie zaujímavé popoludnie v ŠKD.

             

                                                                                                                       

            Vychovávateľka Bc. Kokorďáková

              

      • Navigácia

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 057 7321878
        • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje