• Vianočné pečenie

          • Už sa blížia Vianoce a 27 žiakov  I stupňa z projektu Zdravá škola dňa 17.12 2018 si zdokonaľovali svoje  pracovné zručnosti pri nevšednej technike rozvíjajúcej výtvarné cítenie a predstavivosť zdobenie vianočných perníčkov.                                                                         

             

                                                                                                                   Mgr. Pančurová Jaroslava

          • Ochranárik

          • OCHRANÁRIK 2018

            Dňa 23.11.1018 sa žiaci I. stupňa Frederik Klein, Nicolas Sebastián Mikluš zúčastnili vyhodnotenia výtvarnej súťaže Ochranárik - 2018 v ktorej žiak Klein obsadil 1.miesto a postup do celoslovenského kola a Sebastián Mikluš  2.miesto. Zo školského kola postúpilo 14 prác z ktorých sme zhotovili nástenku. Žiakom prajeme veľa chuti do ďalšej práce.

             

                                                                                                                               Mgr. Pančurová Jaroslava

          • Vianočný futbalový turnaj

          • Vianočný futbalový turnaj

            Tak ako v minulom roku, tak aj tento školský rok sa na našej škole uskutočnil vianočný futbalový turnaj žiakov 3. a 4. ročníkov. Do turnaja sa zapojili 4 mužstvá, ktoré statočne bojovali o víťazstvo. Víťazom sa nakoniec stalo mužstvo 4. A triedy, ktoré si obhájilo titul víťaza z minulého školského roku.  Pochvala však patrí všetkým mužstvám, pretože podali ozaj pekné výkony.

             

             PaedDr. Štefanková Stanislava

          • Vianočná besiedka

          • Vianočná besiedka v ŠKD

            19. decembra sa v ŠKD uskutočnila vianočná besiedka, ktorú pre spolužiakov a priateľov ŠKD pripravili žiaci tretieho ročníka. Zaujímavý vianočný program bol zostavený z klavírnych, gitarových, flautových a akordeónových  skladieb, a taktiež odzneli krásne vianočné piesne a koledy. Vystúpenie žiakov bolo veselé a hravé, za čo ich spolužiaci odmenili krásnym potleskom a učiteľka sladkými čokoládovými lízankami.

                                                                                                                    Mgr. Adriána Kačalová

          • Pasovačka 2018

          • „PASOVAČKA PRVÁKOV“

            Dňa 15.11.2018 sme v škole pasovali našich najmenších žiakov. Prváci si spolu s triednymi  učiteľkami Mgr. Andreou Vagaskou, PaedDr. Višňovskou Janou a p. vychovávateľkou Bc. Ľubov Gubovou pripravili program pri príležitosti prijatia medzi starších žiakov. Súťažami dokázali ako ovládajú čísla, ako vedia recitovať, spievať a tancovať. Zároveň predviedli aj svoje motorické zručnosti pri realizácii jednotlivých úloh pripravených žiackym parlamentom pod vedením p. učiteľa Mgr. Petra Gajdoša. Splnili ich na „výbornú“ a tak sa mohlo pristúpiť k samotnému pasovaniu za žiakov školy. Po programe plnom zábavy a smiechu sa pristúpilo k slávnostnému obradu, kde ich pán riaditeľ RNDr. Ivan Štefanko  postupne prijímal medzi žiakov školy slovami: „Pasujem ťa za prváka našej školy“. Nasledoval spoločný sľub prvákov, ktorým zapečatili skutočnosť prijatia medzi starších žiakov. Každý z nich si z pasovačky odniesol sladkú odmenu a pasovací dekrét.

            V závere nechýbala ani  diskotéka, po ktorej sa vysmiate tváričky našich prvákov pobrali domov v sprievode svojich rodičov.

            My im z celého srdca želáme úspešný „štart“ a držíme im palce, aby ich školská deväťročná cesta našou školou bola plná smiechu a výborných vzdelávacích výsledkov.

        • Mikulášska cesta vláčikom 2018
          • Mikulášska cesta vláčikom 2018

          • Mikulášska cesta vláčikom

            Tretiaci z našej školy sa vo štvrtok ráno, 6.decembra vydali  z Medzilaboriec spolu s deťmi z iných škôl  mimoriadnym Mikulášskym vlakom smerujúcim z Humenného do Medzilaboriec a ďalej pod Lupkovský tunel.

            Vyzdobená, spievajúca a hrajúca Stakčínska strela s personálom v mikulášskych čiapkach v troch vagónoch viezla 160 detí a Mikuláša s pomocníkmi. Deti celou cestou obdivovali krásnu prírodu, spievali a tešili sa na darčeky, ktoré im sľúbil Mikuláš rozdať pod Lupkovským tunelom. Veľkým zážitkom pre ne bola aj zastávka v tuneli.

            Celú akciu pripravili nadšenci z Podvihorlatského železničného spolku a deti z nej mali veľkú radosť.

             

        • Týždeň vedy 2018
          • Týždeň vedy 2018

          • Zábavný dotyk s vedou , ZŠ Duchnovičova 480/29, Medzilaborce

            Vo štvrtok, 8. novembra 2018, navštívili žiaci 5. a 6.ročníka v rámci Týždňa vedy a techniky výchovno- vzdelávaciu exkurziu v Steelparku v Košiciach.

            Steelpark je park vedy, ktorého cieľom je prinášať malým i veľkým návštevníkom zážitok zo spoznávania vedy a jej zákonitostí. To všetko hravou formou.V prvej časti programu žiaci absolvovali netradičné hodiny fyziky na témySúboj na labilnej tácke a Po stopách fyzikálnej veličiny.V druhej časti lektori previedli žiakov po expozícii. Tá ponúka návštevníkom interakciu, umožňuje hru s exponátmi a zoznámenie sa s prírodnými a technickými vedami ako robotika, matematika, fyzika, informatika a ďalšími. Časť stálej expozície odkazuje na priemyselnú históriu mesta Košice. Deti sa mohli zahrať na zememeračov v interaktívnom pieskovisku, vyskúšať si ovládanie elektromagnetického žeriavu, prechádzať sa po vysokozdvižnej plošine či zahrať si robotický futbal.Žiaci spolu so svojimi triednymi učiteľmi zažili veľmi pôsobivú exkurziu, ktorá im pomohla rozšíriť vedomosti a zručnosti zábavným a neformálnym spôsobom, čím obohatila ich vedomosti v oblasti technických vied.

            Ing. Kotuľáková Michaela

             

          • Život bez plastov 2018

          • Život bez plastov

                        Dňa 14.11.2018 sa pre žiakov druhého ročníka uskutočnila beseda a súťaž na tému „Život bez plastov“. Cieľom bolo poukázať na nekontrolovateľné hromadenie plastov vo voľnej prírode.

                        Žiaci sa dozvedeli nové skutočnosti o plastoch, s ktorými sa stretávajú hlavne v  domácnosti. Plasty sú vyrábané väčšinou z neobnoviteľnej suroviny – ropy, ktorej zásoby sa odhadujú na 40 rokov. Len pri doprave jej uniká ročne do povrchových vôd 3,5 milióna ton. Biologický rozklad plastov v prírode či na skládkach je dlhodobý, trvá niekoľko desiatok rokov. Pri spaľovaní niektorých druhov plastov unikajú do ovzdušia škodlivé látky. SR recykluje približne 16% plastov.

                        Dá sa žiť aj bez plastov. Zistili sme, že je lepšie kupovať sklenené fľaše, ktoré ak vrátime, dokážu sa naplniť  znova a znova novou tekutinou najmenej dvadsať až štyridsaťkrát. Žiaci vyrobili  z plastovej fľaše väzenie plné zajatých rybičiek ako svoj protest proti voľne vyhodeným použitým plastom.  Tým poukázali na  nevhodné správanie sa ľudí voči prírode,  ich  prehreškom a to nekontrolovateľným vyhadzovaním plastov do riek a voľnej prírody.

            Urobme všetko za záchranu zelenej planéty, začnime žiť bez plastov alebo nebuďme leniví a trieďme plastový odpad!

            Mgr. Vagaská Andrea

      • Navigácia

      • Kontakty

        • Základná škola
        • 057 7321878
        • Duchnovičova ul. 480/29 068 01 Medzilaborce Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje